01 / 04
02 / 04
03 / 04
04 / 04

The Story

wolf logoΤο Brand name “Wolf” έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το 1976, όταν ο Καναδός Walter Wolf, ίδρυσε την Walter Wolf Racing. Η ομάδα συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, για 4 συνεχή έτη, με αρκετούς οδηγούς, όπως οι Jody Scheckter, Jacky Ickx, Chris Amon και Arturo Merzario.
Τρεις νίκες, η μια στο ντεμπούτο της, μια pole position, 2 γρηγορότεροι γύροι και 79 πόντοι ήταν τα επιτεύγματα της για εκείνη την περίοδο. Παράλληλα με την εμπειρία της F1, ο Wolf κατασκεύασε ένα όχημα με σκεπαστούς τροχούς το 1977, ενώ το 1978 κατασκεύασε μια Formula 3, με τη συνδρομή της Dallara.
Το 2009, ύστερα από την μεταπώληση της ομάδας στον Ιταλό Giovanni Bellarosa και την αγωνιστική του ομάδα Avelon Formula, ο θρύλος της Wolf επέστρεψε στις πίστες. Η ομάδα αποφάσισε να ξεκινήσει ένα νέο project: το Wolf GB08. Το αυτοκίνητο, ένα απόλυτο αγωνιστικό πρωτότυπο CN2 κλάσης, εξοπλισμένο από ένα δίλιτρο κινητήρα Honda, κατασκευάστηκε με σκοπό να ξεκινήσει μια νέα αγωνιστική εποχή για την ομάδα.
Το ντεμπούτο της πραγματοποιήθηκε στις 25 Απριλίου του 2010 στην πίστα του Misano, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ιταλικών πρωτοτύπων. Ο Ivan Bellarosa, κυριάρχησε όλο το διήμερο του αγώνα, λαμβάνοντας την pole position και κατόπιν την πρώτη θέση στο βάθρο, μιας από τις πολλές που ακολούθησαν. Το Wolf GB08 στάθηκε κυρίαρχος χωρίς αντιπάλους καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος στέφοντας τον οδηγό του Ivan, Ιταλό Πρωταθλητή. Σε παγκόσμιο επίπεδο η νίκη δεν άργησε να έρθει, καθώς η ομάδα κέρδισε την πρωτιά στο Eurosport Prototype Series της ίδιας χρονιάς, μετά από μόλις ένα μήνα!

Οι επόμενες χρονιές (20112015) βρίσκουν τα πρωτότυπα της Wolf να κατακτούν διαρκώς τίτλους και πρωτιές σε πρωταθλήματα και αγώνες σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Η προσπάθεια της ομάδας, πέρα από την βελτίωση των οχημάτων, ενισχύεται έτσι ώστε να πληρούν και τους κανόνες homologation σε παγκόσμιο επίπεδο (Αμερική και Ασία).
Το 2016 η εταιρία ξεκινά να υλοποιεί τον νέο της κινητήρα, 1.6 λίτρων υπετροφοδοτούμενο, ο οποίος οδηγεί το διθέσιο GB08 στην πρώτη θέση σε αγώνα που πραγματοποιήθηκε στην πίστα Enzo e Dino της Imola. Οι νίκες συνεχίστηκαν για τα Endurance Champions Cup, στην Αμερικανική ήπειρο.

Η μεγάλη όμως πρωτοπορία της Wolf, είναι το νέο διθέσιο GB08 Tornado, που έκανε την πρώτη του εμφάνιση το Μάρτιο του 2017 στην Αυστραλία, κλέβοντας όλες τις εντυπώσεις με τα slick ελαστικά του και την συνολική του επίδοση. Ο οδηγός Ivan Bellarosa στέφθηκε πρωταθλητής για το 2017, έχοντας εξασφαλίσει 11 νίκες σε 12 αγώνες. Το νέο Tornado κέρδισε αρκετούς αγώνες Endurance, στις δύσκολες 3 ώρες της Imola, επιδεικνύοντας τεράστια αντοχή, ακόμα και σε σύγκριση με τα πρωτότυπα μεγαλύτερης κλάσης (LM P3). Το Tornado τέλος εξασφάλισε για την Wolf Racing 100 pole positions στον αγώνα 6 ωρών της Ρώμης.

Η Fortune Motorsport, εξασφάλισε μια νέα συνεργασία με τη Wolf Racing Cars και ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος, φέρνει για πρώτη φορά σε Ελληνικό έδαφος το πρωτότυπο GB08 Tornado στη διάθεση της αγωνιστικής της ομάδας!

 

Καινοτομούμε συνεχώς, με στόχο την εξέλιξη και πρόοδο των οδηγών μας, σε εγχώριο και παγκόσμιο επίπεδο!

SPECS

CHASSIS

- Monocoque Carbon fiber , FIA approved art. 259 , Sportscar CN Right-hand drive , two-seat, purpose-built sports, with double hooks for belts ( Left and Right)
- Roll bars front and rear, FIA omologated art.259
- Collassable steering column FIA approved art. 259
- Carbon crash box front , FIA approved art. 259
- F3 FIA approved ATL fuel tank 22 gallons (80 liters, with two fuel pumps
- Dash-mounted brake blas adjuster with view stored borked bias on the display of the steering wheel
- Weight car ready to race in Endurance Version is 570 Kg.

VIDEOS

Contact Us

RTGnBLbTL     (+30) 694 087 9588
ico.newsletter     gpap@fortunemotorsport.com
yioMey96T    

Έκθεση/Service: 

Πανδώρας 34, 16674, Γλυφάδα 

Greek English Italian

Subscribe

visa logo mc logo